ساخت سریال"شهید مهدی باکری"
به لحاظ عقل فلسفی ممکن نیست!
مصطفی قلیزاده علیار
همه کسانی که کمابیش در جریان سریالی "ساخت سریال شهید مهدی باکری" هستند، میدانند که این حرفها و ادعاها در چند سال گذشته همگی سرکاری و الکی بوده و طرفها هدفشان این بوده که از نمد نام این شهید بزرگ بالاخره کلاهی برای خود بدوزند و حالا که فرصتی پیش آمده، مسئولان را سرکیسه کنند و بارشان را ببندند و بروند سر کار و زندگیشان و خدا بده برکت! و ... همین طور هم شد.
بله، پس از کش و قوسهای طولانی و چندین ساله، بالاخره معلوم شد فیلم شهید مهدی باکری در این استان زادگاه آن شهید بزرگ، امکان ساخت ندارد و نباید الکی دلمان را صابون بزنیم و امیدوار باشیم. برای اثبات این واقعیتف بهتر است به آخرین مطالب از زبان یکی از مسئولان رده اول استانی دقت کنیم:
علیرضا رادفر معاون سیاسی امنیتی استاندار آذربایجانغربی چند روز پیش در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در ارومیه صادقانه اعلام کرد: «با مدیریت استانداری و دبیری صدا و سیمای استان در ساخت سریال شهید مهدی باکری، پیش قسطی برای تهیه آن به سیما فیلم پرداخت شده است، اما متاسفانه ساخت این سریال راکد مانده بود.... تا کنون سه جلسه در این رابطه تشکیل شده و از سیما فیلم و صدا و سیما خواسته شده تا گزارش عملکرد خود را ارائه کنند اما متاسفانه با ارائه عملکرد مشخص شد کار خاصی انجام نشده و تنها به مصاحبههایی با برخی رزمندگان آن دوره اکتفا شده است... فیلم شهید باکری باید در شأن این بزرگوار باشد، چرا که شهید مهدی باکری مظهر غیرت آذربایجان بود... ساختن سریال این شهید بزرگوار شرایطی دارد و با توجه به اینکه روند کار آنگونه که انتظار میرفت نبوده از سیما فیلم خواستهایم کارگردان دیگری برای ساخت فیلم شهید باکری در نظر گرفته شود... به سبب برخی ناهماهنگیها با مقامات تراز اول و مسئول در حوزه دفاع مقدس آخرین مطالب در باره این شهید گرانقدر دریافت نشده و سناریوی سریال کامل نیست.... در استان نیز کارگردانان خوبی وجود دارد که تا کنون فیلمهای خوبی را کارگردانی کردهاند ولی مقرر شده چنانچه تا آخر بهمن ساخت فیلم شهید مهدی باکری اینگونه کند پیش رود ناگزیر باید ساخت فیلم توسط سیما فیلم متوقف شده و فکر دیگری شود.»
خب، باز خدا خیرش دهاد این یکی معاون اول استانداری جناب رادفر را که رادی و مردانگی کرد و لُبّ مطلب را گفت و همه را خلاص کرد و از حرفهای ایشان کاشف به عمل میآید که: موضوع ساخت سریال شهید باکری در حقیقت ساخت فیلم در باره یک شهید بزرگ نبوده، بلکه فیالوقع «فیلمبازی» بوده و عدهای راهزنِ ناکارآمدِ بیتعهد کیسهای گنده دوخته بودند تا در سایه نام نیک آن شهید بزرگ و با سوء استفاده از ناکارآمدی برخی مسئولان بی مسئولیت، به نان و نوایی برسند و تا حدی هم ظاهراً رسیدهاند و الله اعلم بالصواب!
بعد از این صغرا و کبرای ما و آقای دکتر رادفر، چنین نتیجه منطقی گرفته میشود که: ساخت سریال شهید مهدی باکری در این استان حالا حالاها ممکن نیست، هر چند به لحاظ عقل فلسفی محال هم نیست!... حالا اینکه این قضیه منطقی در قالب کدام یک از اَشکال اربعه منطق ارسطویی جور درمیآید و مُنتِج به چنین نتیجهای میشود؟ ظاهراً نیاز به توضیح ندارد. فقط میتوان به سبک رمانتیکها گفت: الوداع ای آرزوی ساخت سریال شهید باکری در این استان، الوداع! ...
منبع: دو هفته نامه «دنیز» شماره 67، مورخ 21 بهمن 93
آذربایجان عاشیق و شاعر قادینلاری (4)
کؤچورن: فاطمه میرزاده
«تصنیفی-گولشاد» آدلی یگانه اثریندن باشقا، الده هئچ بیر یازیسی موجود اولمایان گولشاد، تاتارلار طرفیندن اسیر آلینیب تورکیهیه آپاریلمیش بئش قیزدان بیریدیر. تخمیناً 15- نجی عصرین سونو، 16- نجی عصرین بیرینجی یاریسیندا یاشادیغی احتمال اولونور. یگانه اثری اسارتده، آغیر، المله حیات کئچیرن آتا-آنا قوجاغیندان، دوغوما یوردوندان قوپاریلیپ غریبلییه آپاریلان «یئسیرلرین» دردینه ترجمهدیر. منظومهدن آنلاشیلدیغی کیمی بو قیزلار شام و حلب، ایستامبول، میصیر و باشقا اؤلکهلره، شهرلره آپاریلمیشلار. همین یئسیرلرین وطن حسرتی، غوربت دردی، آتا-آنا، دوغما اوجاق غصهسی ساده قوشمادان آشیب داشیر:
گویدن اؤتن بؤلگو - بؤلگو دورنالار
بیزدن سلام اولسون آغام ائلینه.
یاشیل گئیمیش ساریتئللی دورنالار
بیزدن سلام اولسون آغام ائلینه.
بیزی آپاردیلار تاتار خانینا
فتوا وئردیلر یئسیرین قانینا
بیر نامه گؤندردیم مشهد کانینا
بیزدن سلام اولسون آغام ائلینه.
بیزی گؤندردیلر او شاهیسردن
روم اؤلکهسی وارید اولدو یئسیردن
اول شام و حلبدن، شهری – میصیردن
بیزدن سلام اولسون آغام ائلینه.
بئش قیز ایدیک بیر آرادا، بو یئرده
یا الهی، درمان ائله بو درده
جانیم دورنا، هر وطنده هر ائلده
بیزدن سلام اولسون آغام ائلینه.
آخان چایلار یئسیرلرین یاشیدیر
آه و نالهم گؤیده ملک ائشیدیر
جانیم دورنا، چرخ و فلک ایشیدیر
بیزدن سلام اولسون آقام ائلینه.
بودور گلدی یئسیرلرین کاروانی
چاغیریرام یا مولانا یا غنی
قارا گئیدی عجم پیر و جاوانی
بیزدن سلام اولسون آغام ائلینه.
بیزی آییردیلار آتا –آنادان
یا ربّیم، سن قورتار بو غمخانادان
ایستامبول شهریندن، قوستاندینادان
بیزدن سلام اولسون آغام ائلینه.
بو سؤزو سؤیلهین یانار اؤزوندن
یاش یئرینه قان تؤکولر گؤزوندن
ملیک، سن قان بو گولشادین سؤزوندن
بیزدن سلام اولسون آغام ائلینه.
منبع: دنیز نشریه سی، نؤمره 66، تاریخ 14 بهمن 93
ایکیمیزده بیر اورک وار
نصرت کسمنلی
ایکیمیزده بیر اورک وار
یاری منده ، یاری سنده
سئوگی آدلی بیرآغاجیق
بوداق منده، ناری سنده.
چیچک عطری گول اوزونده
مین معنا وار هر سؤزونده
بیر بولودوق گؤی اوزونده
یاغیش منده، دولو سنده!
بیر اووچویام گونوم اوودا
قاچها قاچدا، قووهاقوودا
عشقیمیز بیر شیرینسئودا
پتک سنده، بالی منده.
به یاد و خاطره عزیز امام خمینی (ره)
صبح
مصطفی قلیزاده علیار
بیا و بار دگر سر بزن به خانه صبح
نشستهایم به یادت در آستانه صبح
تو ای فروغ سحر، ای طلیعه خورشید
بیا به گوش دل شب بخوان ترانه صبح
ز بس فسرده دل من در آرزوی سحر
پناه می برم امشب به آشیانه صبح
دلم گرفت ز بیداد این شب دیجور
بیا ز شب بگریزیم با بهانه صبح
کنار پنجرهی انتظار می مانم
برای دیدن خورشید بر کرانه صبح
به شوق دیدنت ای آفتاب بیدارم
که سر نهاده ام اینک بر آستانه صبح.
1368
مشعل عشق
او مشعل عشق را برافروخت و رفت
چون شمع به سوز دل خود سوخت و رفت
افروختن و نور به عالم دادن
رسمی است کز آفتاب آموخت و رفت.
آیینه آفتاب
تو مظهر عشق ناب بودی ای مرد
آیینه آفتاب بودی ای مرد
در شام سیاه عاشقان بی دل
چون جلوه ماهتاب بودی ای مرد.
شاعران ارومیه با پیامبر اسلام (ص) تجدید پیمان کردند
به گزارش سایت دنیزنیوز از حوزه هنری آذربایجان غربی، شاعران عضو کانون شعر حوزه هنری آذربایجان غربی در نشست هفتگی خود در سالن شیخ صفیالدین اورموی ارومیه با پیامبر رحمت و مهربانی حضرت محمد (ص) تجدید پیمان کردند.
در این نشست ادبی مسئول واحد آفرینش های ادبی حوزه هنری با اشاره به اهانت جهان غرب و نشریه فرانسوی شارلی ابدو، به ساحت مقدس پیامبر اعظم (ص) گفت: در گذشته ها و امروز شاهد جسارت قدرت طلبان و جنگ افروزان غربی به حضرت پیامبر بوده ایم و هستیم و در آینده هم ممکن است این قبیل جسارتها به تحریک اهل سیاست صورت بگیرد، اما اهل فرهنگ و اندیشه و هنر و انصاف و انسانیت و دیانت در شرق و غرب عالم، همواره و در گذشته و حال نسبت به عظمتهای الهی و سجایای انسانی حضرت محمد (ص) سر تعظیم فرود آوردهاند و فرود میآورند و به آن حضرت عشق میورزند.
مصطفی قلیزاده علیار افزود: شاعران و نویسندگان و متفکران بزرگ جهانی غرب و شرق مانند ویکتور هوگو و روژه گارودی در فرانسه، یوهانس گوته در آلمان، تولستوی در روسیه و ... با نوشتن کتابها و سرودن شعرها در معرفی شخصیت حضرت محمد (ص)، آن حضرت را پیامآور صلح و مهربانی و انسانیت معرفی کردهاند.
وی با قرائت ابیاتی از کتاب منظوم «پیغمبر» اثر حسین جاوید شاعر و متفکر بزرگ آذربایجانی، گفت: حسین جاوید صد سال پیش، حضرت محمد را پیامبر مهربانی و مهرورزی به همه انسانها و ضد خونریزی در تاریخ معرفی کرده است.
در ادامه این جلسه تعدادی از شاعران ازجمله علی صلاحلو، غلامرضا دانش فروز، حمید اکبری و ... آثار خود را در مدح و منقبت حضرت محمد (ص) به زبان فارسی و ترکی قرائت کردند.