مهندس ارومیه ای موفق به کسب مقام اول جشنواره بین المللی فعالان سایبری شد
مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فعالان سایبری ایثار و شهادت در تالار وحدت تهران با حضور دکتر علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، غلامحسین محسنی اژه ای دادستان کشور و سخنگوی قوه قضاییه، حسین مظفر نماینده مجلس شورای اسلامی و جمعی از خانواده شهدا و ایثارگران عصر روز چهارشنبه 29 شهریور ماه برگزار گردید .
این جشنواره برای نخستین بار و به همت هیات خانواده شهدا و ایثارگران در حوزه ملی با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس در 32 استان کشور و تبلیغات خارجی آن با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در 74 کشور انجام گردیده و نفرات برتر از میان بیش از 1120 اثر ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره در چهار محور وبلاگ، وبسایت، نرم افزار و کلیپ تلفن همراه انتخاب شده بودند که پس از بیانیه هیئات داوران جوایز و تندیس جشنواره را از دست مقامات حاضر در مراسم دریافت نمودند.
بر پایه همین گزارش هیئت داوران این جشنواره، مهندس هادی مختاری از شهر ارومیه را به خاطر طراحی و تولید اثر نرم افزاری "سرفه های کهربایی" با مضمون بمباران شیمیایی سردشت، در بخش نرم افزارها به عنوان مقام اول جشنواره انتخاب نمود.
گفتنی است مهندس هادی مختاری(متولد 1365) در بخش طراحی های نرم افزاری و فعالیت های کامپیوتری در سال 90 به عنوان جوان نخبه استانی انتخاب شده بود.
منبع: دو هفته نامه «دنیز» شماره 22، تاریخ نشر 30/6/91 - ارومیه
«دنیز» یک ساله شد - نقد و نظر (1)
دنیز و ادبیات
اکبر حمیدی علیار
بیر ایل دیر دنیز دالغالانیر.. سؤز اورمو دنیزی یوخ، اورمیه ده کی دنیزدن گئدیر ! دوزدور اورمو دنیزی بیر ایچیم سویا حسرت دیر و دوداقلاری قورو دوزدان پارچا-پارچا اولموش، آنجاق بو اسفلی و باشقا بیر صحبت و هله قالمالی دیر !..
آمما اورمیه ده یارانیب یاییلان دنیز نشریه سی بیر یاشا دولدو و دالغالاری گونو- گوندن، نومره دن- نومره یه یوکسه لیر و گوجله نیر، بئله کی ایندیلیکده دنیزین دالغالاری تکجه اورمیه ده دئییل، تبریز ده، قاراداغدا، تهران، کرج، قم شهرلرینده و حتی عراقین کرکوک شهرینده، باکی دا، نخجواندا، داغیستانین قدیم دربند شهرینده و استانبولدا دا حس اولونور.
طبیعی اولاراق چئشیتلی گوندم مسئله لر، خبرلر و قونولارا توخونماق هر بیر نشریه ده قاچیلماز و لازم دیر، دنیزده ده بئله دیر، شهر و استانین سویوندان، هاواسیندان، کوچه لریندن، باغ- باغاتیندان، داخلی سیاستیندن توتدو مسئوللارین دیللریندن چیخان سؤزلره قده ر ( یالان- دوغروسونا باخمایاراق) بو نشریه ده ده اؤز عکسینی تاپمیش و گاهدان تنقید و عکس صدالار دا مختلف یازارلار و متخصص لر طرفیندن قلمه آلینیب، آنجاق بیز بو ساحه ده او زمان اولمادیغیمیز اوجوندان، آرتیق نظر وئرمکدن چکینه رک یالنیز ادبیات بؤلومونده گؤزه چارپان اؤنملی بیر مقاما اشارت ائدیریک؛ او دا بو کی بو بیر ایل بویو 22 نومره ده ، اؤز تای- توشو ایچینده پارلایان دنیزده ادبیاتا یالنیز و یالنیز ادبیات کیمی باخیلیب و یاناشیلماییب ! یعنی یازارینا، یازیچی سینا و شاعرینه باخمادان یالنیز سؤزه قیمت وئریلیب و شخصی ایناملار و عقیده لری سؤز صنعتینه قاتمادان هر بیر ادبی یازی و شعر اؤز اؤزلویونده دیه رلندیریلیب و بو ادبیاتین یوکسه لیشی و انکشافی اوغروندا دوزگون آددیم گؤتورمک دئمکدیر. البته بو ایش ده شوبهه سیز، دنیز نشریه سی نین حؤرمتلی مدیری دیه رلی یازیچی و شاعر مصطفی قلیزاده علیار جنابلاری نین یوکسک باجاریق و آیدین دوشونجه یه مالک اولدوغوندان ایره لی گلیر. یئری گلمیشکن بیز قلیزاده علیار جنابلاری باشدا اولماقلا دنیزده چالیشانلاردان تشکروموزو بیلدیریر و اومید ائدیریک اورمیه ده یارانیب یاشایان دنیزین طالعی اورمو دنیزی نین طالعی سایاق قارانلیق و قورولوغا یوخ، بلکه گونو- گوندن آیدینلیق و ایشیقلیغا اوغرایان بیر طالع اولاراق بو نشریه ائلین، خلقین، بؤلگه نین و اؤلکه نین گؤرن گؤزو، ائشیدن قولاغی و دانیشان دیلی اولسون و بیز اونون 10-20 یوخ، 50 ایللی یی نین قید اولونماسینا شاهد اولاق. انشاءالله تعالی
منبع: دو هته نامه دنیز، شماره 22، تاریخ نشر 30/6/91 - ارومیه
«دَنیـز» یک ساله شد
دنیز22
دوستان فرهیخته و عزیزی که نظر لطفی به وبلاگ بنده و یا نشریه دنیز دارند، آگاهند که دو هفته نامه دنیز به صاحب امتیازی و مدیر مسؤولی این جانب و همکاری بزرگوارانه و بی توقع جمعی ازصاحب قلمان و اندیشمندان و شعرا و ادبا و فرهنگ بانان متعهد ازروز پنجشنبه 31 شهریور 1390 در ارومیه چاپ و منتشر می شود و به یاری حق تعالی با همه فراز و نشیب ها و بی هیچ حمایتی از سوی متصدیان فرهنگی و ارشادی استان در این یک سال، تاکنون توانسته ایم 22 شماره از این نشریه را به زبان فارسی و ترکی منتشر نماییم و امروز پنجشنبه 30 شهریور 91 دنیز با انتشار شماره 22 یک ساله شد و قدم به دو سالگی اش گذاشت تا خدا چه خواهد.
بنده ضمن تشکر از همه همکاران عزیز، هم خودم در سرمقاله و هم تعدادی از صاحب نظران گرامی در یادداشت های کوتاه و ارزشمند خویش مطالبی را در این رابطه آروده ایم که عزیزان در این وبلاگ و از اوایل مهر در سایت دنیز مشاهده خواهند کرد . ارادتمند: مصطفی قلیزاده علیار - تلفن: 1475 115 0914
احساس، عاطفه و زبان ساده
از مؤلفه های مهم اشعار شهریار است
( گفتگویی کوتاه با خبرنگار شبستان در ارومیه)
ا
منبع : خبرگزاری شبستان، سرویس آذربایجان غربی، کد خبر : 173352 - تاریخ نشر 27/6/1391
احساس، عاطفه، زبان ساده و توجه به عناصر حیاتی از مهم ترین مولفه های اشعار شهریار به شمار می آید زیرا عظمت اشعار شهریار آبروی شعر کهن را حفظ کرده است.
مصطفی قلی زاده علیار، مسئول کانون های آفرینش ادبی حوزه هنری آذربایجان عربی همزمان با سالروز بزرگداشت استاد سید محمد حسین شهریار و روز شعر و ادب فارسی به خبرنگار شبستان گفت: وجود احساس، عاطفه، زبان ساده و توجه به عناصر حیاتی از مهمترین مولفه های اشعار شهریار به شمار می آید زیرا عظمت اشعار شهریار آبروی شعر کهن را حفظ کرده است.
وی افزود: روز27 شهریور سالروز وفات استاد شهریار یکی از شاعران بزرگ عرصه ادبیات ترکی و فارسی به عنوان روز شعر و ادبیات فارسی نامگذاری شده است که دلیل نام گذاری این روز به این مناسبت، به دلیل عظمت اشعار شهریار و تاثیرگذاری او در شعر و ادبیات بوده است.
قلی زاده ادامه داد: هیچ شاعر کهن سرایی در بین معاصران به اندازه شهریار آثار فراگیر نداشته است، زیرا ملک الشعرای بهار، فیروز کوهی و رهی معیری که از شاعران کهن سرا بودند نام و نشانی از خود در عرصه ادبیات به جایگذاشته اند ولی هیچ کدام به اندازه شهریار مشهور و تاثیر گذار نبودند.
وی تصریح کرد: عموم مردم از جمله دانش آموزان، دانشجویان، اهل فلسفه و سیاست، روستایی و شهری همه او را می شناسند و شعرهایش هر روز خوانده می شود و اشعارش در مجالس مذهبی، محافل عرفانی در ایران و کشور های دیگر خوانده می شود.
مسئول کانون آفرینش های ادبی حوزه هنری استان خاطرنشان کرد: اشعار شهریار هم در شعر فارسی و هم در شعر ترکی منحصر به فرد بوده همانطور که مقام رهبری و سایر صاحب نظران هم گفته اند از عوامل موفقیت این شاعر بزرگ ، جهانی شدن اشعار ترکی او و منظومه حیدر بابا یه سلام است.
وی به عقاید و اندیشه های این شاعر بزرگ اشاره کرد و گفت: انس و الفت شهریار با قرآن و اهل بیت نشاندهنده آراستگی او به کمالات و فضایل اخلاقی بود، این شاعر بیشتر اشعارش (مشهورترین اشعار مذهبی اش)را در دهه 20 و 30 سروده است.
قلی زاده عنوان کرد: اینکه شهریار شعرهایش (دینی و مذهبی)را در دهه 20 و 30 سروده است نشان می دهد او یک مسلمان انقلابی نیست که بعد از انقلاب اظهار دین بکند بلکه در طول زندگی به حق به قرآن ایمان داشته و از کتاب خدا الهام گرفته است.
پایان پیام
تذکر: داخل پارانتزها برای توضیح از صاحب این وبلاگ (م.ق.علیار)است که در خبر شبستان نبود و البته مصاحبه کننده گفته بود ولی از قلم خبرنگار عزیز افتاده بود به همراه بسیاری از مطالب مفید دیگر! ... با این حال تشکر می کنم
نصرت میلانی شاعری پیشگام
«نصرت میلانی صدر» (چمپا) در سال 1336 در شهر ارومیه متولد شد و تحصیلاتش را در رشته ادبیات ادامه داد و در رشته کارشناسی ارشد پژوهش هنری فارغ التحصیل گردید. نصرت از جوانی به شعر و شاعری پرداخت. او از شاعران پیشگام ارومیه در عرصه ادبیات انقلاب اسلامی در دهه 50 و 60 به شمار می رفت اما مثل بسیاری از شاعران و هنرمندان از این شاخه به آن شاخه پریده، از شعر به فیلم و سینما و مدیریت و صدا و سیما و ... و این همه فعالیت هنری و فرهنگی گسترده حاکی از استعداد همه بعدی و توانمندی نصرت میلانی در عرصه های گوناگون است هرچند موجب عدم تمرکز و تمحص در طی طریق شعر و سیر و سلوک آفرینش ادبی وی شده است. نخستین مدیرحوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی در ارومیه، کارمند صدا و سیما، مدیر انجمن ادبی هلال احمر، و ... و بالاخره بازنشسته صدا و سیما و در حال حاضر مشغول مستندسازی برای صدا و سیما و مدرس سینمای جوان است و چند سالی می شود که پایتخت نشین شده.
مجموعه شعر فارسی «پرواز سرخ» ( در قالبهای آزاد) از نصرت میلانی در سال 1360 در ارومیه چاپ و منتشر شده و نام او را در جریده چند شاعر پیشگام انقلاب اسلامی و معتقد به اسلامیت انقلاب و دفاع مقدس در این شهر ثبت کرده است. این کتاب امروز کمتر در اختیار نسل جدید شاعران این شهر و دیار قرار دارد. از ظرفی نصرت هم وقتش را ندارد که هر از گاهی در انجمن ها و کانونهای ادبی این شهر آفتابی بشود. از این منظر در محاق دو دهه عدم حضور مانده است. با این حال حافظه تاریخی – ادبی شهر ارومیه او را با «پرواز سرخ»ش همچنان در بین شاعران جوان انقلابی و متفکر و مؤمن دهه شصت جستجو می کند. نصرت به گفته خود چند کتاب دیگر هم آماده چاپ و انتشار دارد از جمله: منظومه های بلند شاعران فارسی سرای ایران (گردآوری)؛ بوسه بر آتش (شعر دفاع مقدس) و سینمای روستایی ایران. کتاب «پرواز سرخ» حال و هوای انقلابی شعر و شعار اواخر رژیم ستم شاهی پهلوی و اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را در تک تک جملاتش انعکاس می دهد و نصرت این مؤلف 25 ساله کتاب در سال 1360 در مقدمه اش، متواضعانه و آگاهانه می نویسد: « کتاب «پرواز سرخ» که مجموعه دو دفتر به نامهای «سرود صبح» و «شعر شب»، از شعرهای قبل و بعد از انقلاب اسلامی ایران است، یادداشتهای پراکنده ای است به صورت شعرگونه که نه به ادعای «شاعری»، بلکه به عنوان «گزارشگر از ابعاد مختلف زمانی» به صورت خاطرات منظوم نوشته شده است...»
همین جملات نشان می دهد که نصرت چمپا خارج از این کتاب هم با چند و چون شعر و حقیقت آن به خوبی آشناست. در اینجا دو فراز کوتاه از دو دفتر نصرت را می خوانیم:
از دفتر اول:
پرواز سرخ
(برای دانشجویان مسلمان پیرو خط امام)
روئیدند پونه وار
در لانه ی مار
در فراز لحظه ی مردن!
در تنها خط پیروزی ایستادند
در هجوم طوفانهای خطر
کشیدند نیش زهرآگین اژدها را
زر نگاشتند
لوح تاریخ نوپای آزادی را.
اینک،
به سایه سار «لا» رسیده اند
جایی که هرگز نرسیده بودند
جایی که خفاشها با افکار شب زده شان
هرگز خیال خورشید را،
در ذهنشان باور نمی کردند... - 1359
از دفتر دوم:
عدل خداوندی
من گل گریه های خورشیدم
من جلگه های سبز صداقت
من در تلاش چنگ زدن به ریسمان خداوند
من از نسل سرخ هابیلم!
مرا با غم پیمانی ست
پیمان پرواز در فلق
مرا با عشق نقطه ای ست
نقطه ی میعاد با شفق.
من از کوچ پرستوها می میرم
ساخته عقل گل
از تبار آدم
شیره عشق نخستینم... - 1353
منبع: دو هفته نامه «دنیز» شماره 22، چاپ ارومیه