شعر
اوروجلوق آیی
اکبر حمیدی علیار
ای کؤنول غفلتده یاتما دورکی قالخماق واختیدیر
جان قوشون معنا سماسیندا بوراخماق واختیدیر
بیر اووشدور گؤزلرین قوی ییرتیلا اؤرتوکلری
وارلیغا، دونیایه آیدین گؤزله باخماق واختیدیر
عیبی یوخ گر اشتباهلار، سهولر تونقاللاشیب
توبه آدلی کیبریتی تونقالدا چاخماق واختیدیر
جان بویانمیش جوربه جور سولغون، یاراشماز رنگلره
حق بویاغین بو بویاقلار اوسته یاخماق واختیدیر
دوم-دورو سو قالسا گر بیر یئرده بیرگون کیفلهنیر
دور چالیش، آختار، ایز آچ دریایه آخماق واختیدیر
شوق ایله بیر سیلکهلن، روحین ده قوی یونگوللشه
دارجا کؤهنهلمیش قابیغدان ایندی چیخماق واختیدیر
یول اینام، مرکب عمل، مین سورگونن قالما دالی
معرفت بایراغین ،اوغلان، عرشه تاخماق واختیدیر
یاالله "علیار "واخت کئچر، گؤزله قاچیرما فرصتی
قاچ کی نور کروانی یوللاندی.. قاریخماق واختیدیر.
2/7/1386
سخت گیری شدید بر رهبر اسلامگرایان آذربایجان در زندان
دکتر موسم صمداف از سال 2003 دبیر کل حزب اسلامی جمهوری آذربایجان و بعد از وفات مرحوم حاج علی اکرام علی یف، رهبری حرکت اسلامی این کشور را بر عهده دارد و الان دو سال است که در اعتراض به اقدامات ضد اسلامی دولت آذربایجان و ممنوعیت حجاب در مدارس، دستگیر شده ودر حبس بسر می برد.
اخیراً در خبرها آمده که »آنار قاسملی« وکیل دکتر موسم صمداف، به خبرگزاری های آذربایجان گفته: در آخرین دیدارم با دکتر حاج موسم صمداف در داخل زندان، او را بیش از پیش تحت نظارت و فشارهای روحی دیدم. دیدار با او شرایط بسیار سختی دارد تا حدی غیر ممکن می نماید، وی را از مطالعه مطبوعات دلخواه خود منع می کنند، من که وکیل قانونی صمد اف هستم، بعد از طی شرایط و مراحلی بسیار سخت و طاقت فرسا توانستم با موکل خود دیدار نمایم.
آنار قاسملی هشدار داده: صحت و سلامت رهبر حرکت اسلامی آذربایجان در زندان در خطر است، از کوچک ترین امکانات تامین سلامت روحی و جسمی وی هم، اثری در آن محیط بسته دیده نمی شود و دولت آذربایجان هیچ اهمیتی به سلامت وی نمی دهد، همچنانکه مدتی قبل، با مرحوم حاج واقف عبد الله اف نیز چنین کردند تا اینکه آن رفتارهای نامناسب منجر به وفات وی در زندان گردید.
وی افزود: حتی زندانیان عادی دیگر نسبت به دکتر صمد اف از شرایط بهتری برخوردارند.
قاسملی در بیان علت این سخت گیری دولت آذربایجان به صمد اف در زندان می گوید: علت این سخت گیری اخیر بر رهبر اسلامی آذربایجان، اعتراض و پیام اعتراض آمیز وی نسبت به برنامه ی یورو ویژن2012 است که در خرداد ماه سال جاری در باکو به اجرا درآمد و حیثیت ملی و دینی اهالی مسلمان آذربایجان را به تمسخر گرفت.
وی همچنین خبر داد: دکتر صمد اف به مدت 14 روز در سلول انفرادی و در شرایط بسیار نا مناسب و سختی نگهداری شده است.
وکیل دکتر موسم صمداف گفته: عوامل زندان هر روز علیه دکتر موسم صمد اف پرونده سازی جدیدی مبنی بر شورش در زندان، تحریک زندانیان و عدم رعایت مقررات داخلی زندان، انجام می دهند و سعی می کنند پرونده وی را سنگین تر نمایند.
گفتنی است بعد از شهادت معاون حزب اسلامی آذربایجان مرحوم حاج واقف عبدالله اف در زندان رژیم الهام علی یف، نگرانی اسلامگرایان و توجه ناظران سیاسی و بین المللی نسبت به سلامت و تامین امنیت رهبر حزب اسلامی در زندان بیشتر شده و بعضی از تحلیل گران پیش بینی می کنند که رژیم باکو قصد دارد دکتر موسم صمد اف را هم به سرنوشت مرحوم واقف عبدالله اف دچار نماید و او زنده از زندان بیرون نیاید. این موضوع در دو هفته اخیر عموم اهالی مسلمان بویژه فعالان جنبش اسلامی آذربایجان را خیلی نگران کرده است.
منبع: دو هفته نامه « دنیز» شماره 19 مورخ 3/4/91
با حضور حجت الاسلام حسنی نماینده ولی فقیه
همایش طلایه داران تبلیغ ماه مبارک رمضان در ارومیه بر پا گردید
در آستانه فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، همایش طلایه داران تبلیغ ماه مبارک رمضان با حضور حجت الاسلام حسنی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه و با شرکت صدها نفر از روحانیون و مبلغان بومی و اعزامی از حوزه علمیه قم روز 29 تیر ماه سال جاری، در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) ارومیه برگزار گردید.
به گزارش خبرنگار دنیز در ابتدای این مراسم علمی – تبلیغی حجت الاسلام سید محمد فخری مدیر کل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی طی سخنانی با اشاره به فضایل، خیرات و برکات مادی و معنوی ماه مبارک رمضان، گفت: حلول ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی در جهت خودسازی و تهذیب نفس برای عموم مردم مسلمان و مجالی طلایی برای مبلغان دینی و روحانیون است که بتوانند در نشر معارف قرآن و احکام اسلام و ترویج سیره اهل بیت (ع) گامهایی مؤثر بردارند، از این نظر باید ماه مبارک را مغتنم بشمریم و از آن نهایت استفاده را برای تبلیغ دین خدا و ارشاد مردم ببریم.
وی افزود: ماه مبارک رمضان، ماه نزول قرآن و حتی بر اساس روایات اسلامی، ماه نزول سایر کتب آسمانی نیز هست، بنابر این ماه قرائت قرآن و تدبر در آیات آن است که هم باید خودمان بیشتر قرآن بخوانیم و به آن عمل کنیم و هم مردم را به آن دعوت نماییم، چرا که قرآن کتاب هدایت، کتاب اندیشه و زندگی سالم است.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان تبلیغ سنتی و چهره به چهره روحانیون و علمای اسلام را یکی از شیوه های تأثیرگذار در القای مطلب دانست و افزود: تبلیغ سنتی چهره به چهره، رو به رو که شیوه علمای اسلام است، علاوه بر تأثیر فکری، تأثیر روحی و تربیتی سازنده و دیرپایی هم دارد که در شیوه های تبلیغات جدید و با استفاده از ابزار و وسایل دیجیتالی و مجازی این اعجاز تبلیغاتی وجود ندارد، در عین حال ما باید در این عصر که عصر تکنولوژی است، از وسائط تبلیغی نو و رسانه های پر سرعت هم برای رساندن پیام خود بهره مند شویم.
این مقام روحانی اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان هزار و صد نفر مبلغ روحانی از فضلای حوزوی در روستاها و شهرستانهای سطح استان آذربایجان غربی مشغول تبلیغ معارف دینی می شوند که 700 نفرشان از روحانیون مقیم استان – اعم آقایان و بانوان روحانی و مبلغ – هستند و 400 نفر دیگر از فضلا و طلاب استانی از حوزه علمیه قم اعزام شده اند.
فخری در بخشی از سخنان خود به تحریم های اقتصادی دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: دشمنان ملت ایران نمی توانند با این خباثتها و تهدیدها مردم مقاوم ما را تسلیم خواسته های پلید خود کنند، بی شک دولت و ملت ایران تحت رهبری آگاهانه و شجاعانه آیت الله خامنه ای، این تهدیدها را به فرصتهای درخشانی تبدیل می کنند و به یاری خدا بر این مشکلات فایق خواهند آمد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با اعتراض به کشتار مسلمانان در دنیا به دست دشمنان اسلام و استکبار جهانی، قتل عام مسلمانان بی گناه میانمار به دست بودایی های افراطی را به شدت محکوم کرد و آن را یک اقدام ضد بشری دانست.
بر پایه همین گزارش دکتر ابراهیم فتح الهی معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی سخنران بعدی همایش طلایه داران تبلیغ ماه مبارک رمضان بود. وی با تاکید بر اینکه باید ارتباط با لایه های اجتماعی و ایفای نقش حلقه واسط بین حکومت و مردم توسط مبلغین در فرصت هایی مثل ماه رمضان محقق شود، یکی از کارکردهای اجتماعی دین را همراهی رهبران دینی با مردم برشمرد و گفت: امید بخشی به مردم وتبیین و تحلیل مسائل اساسی کشور از وظایف مهم روحانیون و مبلغین ماه رمضان است.
فتح الهی شرط موفقیت در تبلیغ را همزبانی با مردم و سخن گفتن زبان مردم و متناسب با فرهنگ عموم مردم دانست و افزود: داشتن ادبیات مشترک با مردم و به روز بودن دانش و اطلاعات و همچنین نیازمندی به آموزش های روز از دیگر لوازم موفقیت یک مبلغ است.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار ضمن تاکید بر استفاده بهینه از فرصت ماه مبارک رمضان برای خودسازی و تبلیغ دین به آیه «ما ارسلنا من رسول الا بلسان قومه» اشاره کرد و افزود: پیامبران در مقاطع مختلف تاریخ مبعوث شده و به زبان مردم عصر خود با آنها سخن گفته اند و نزدیک ترین و عاطفی ترین ارتباط را با مردم برقرار می کردند تا تاثیر گذاری زیادی داشته باشند.
وی یکی از کارکردهای اجتماعی دین را همراهی رهبران دینی با مردم برشمرد و ابراز داشت: هم جنس بودن با مردم و همراهی با مردم در غم و شادی ها توسط روحانیون و مبلغین دینی باعث می شود تا موفقیت حاصل شود.
دکتر فتح الهی در عین حال با تاکید بر اینکه روحانیون باید مردم را ولی نعمت بپندارند، خاطرنشان کرد: مردمداری و عشق به مردم از رموز شیوه تبلیغی ماه رمضان باید باشد و ضروری است مبلغان دینی در تعامل و مواجهه با مردم به تبیین آموزه های دینی اهتمام ورزیده و از فرصت پیش آمده در این ماه به بهترین نحو استفاده کنند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار اداء حق رعیت را در سراغ مردم رفتن دانست و خاطر نشان ساخت: روحانی نباید بنشیند تا مردم به سراغ او آیند بلکه باید با الگو گیری از شیوه پیامبر اسلام (ص) همچون پدری مهربان به دنبال حل مسایل و مشکلات دینی و اجتماعی مردم باشد.
وی همچنین به سختی های کار تبلیغ اشاره کرد و گفت: در ماه مبارک رمضان مبلغین حوزه علمیه قم و روحانیون استان زحمات زیادی می کشند که جای تقدیر دارد.
معاون استاندار آذربایجان غربی امید بخشی به مردم وتبیین و تحلیل مسائل اساسی کشور را از وظایف مهم روحانیون و مبلغین ماه رمضان دانست.
گفتنی است در این مراسم حجت الاسلام رستملو نماینده طلاب شهرستان خوی و سلماس در حوزه علمیه قم نیز طی سخنان کوتاهی به بیان اهمیت تبلیغ و ترویج فرهنگ و معارف دینی توسط روحانیت پرداخت و نقش حوزه های علمیه در حفظ و نشر متون دینی و تفسیر و تبیین آیات قرآن و تربیت انسانهای مؤمن و مجاهد را بی بدیل و حیاتی دانست و از روحانیون خواست که در ماه مبارک رمضان بیشتر به انجام رسالت الهی خود اهتمام بورزند.
همچنین حجت الاسلام شوقی مسئول جمع آوری زکات استان در این همایش از اهمیت اقتصادی این فریضه الهی و نقش آن در فقر زدایی سخن گفت و از روحانیون و مبلغان خواست در تبلیغات خود در طول ماه مبارک رمضان وجوب پرداخت زکات را برای مردم متدین مطرح نمایند.
منبع: دو هفته نامه « دنیز» شماره 19 مورخ 3/5/91
آسیب شناسی روایتگری در دفاع مقدس
گزارشی از اولین کارگاه آموزشی شورای نویسندگان دفاع مقدس آذربایجان غربی در ارومیه
به گزارش خبرنگار دنیز از ارومیه، اولین کارگاه آموزشی شورای نویسندگان مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه شهداء آذربایجان غربی به صورت یک روزه در تاریخ 29 تیر ماه در ارومیه برگزار گردید. در این کارگاه که جمعی از نویسندگان عرصه دفاع مقدس آذربایجان غربی از شهرهای مناطق شمالی، جنوبی و مرکزی استان شرکت داشتند، با حضور نویسندگان پیشگام و مشهوری از تهران، مسائل مهم و کلیدی موضوعات دفاع مقدس استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بر پایه همین گزارش سرهنگ جبرئیل هوشمند لک رئیس مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه شهداء و مسئول ستاد کنگره سرداران و 12 هزار شهید آذربایجان غربی در ابتدای این کارگاه آموزشی، با اشاره به کلام مقام معظم رهبری در باب اهمیت حفظ آثار شهدا و خاطرات رزمندگان و جانبازان دفاع مقدس در دوره هشت ساله جنگ تحمیلی استکبار جهانی بر ایران اسلامی و ایستادگی مردم مقاوم ایران در مقابل هجوم بی امان ارتش بعثی عراق، از تشکیل شورای نویسندگان مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه شهداء در ارومیه خبر داد و گزارش مختصری از جلسات این شورا و تدوین و تألیف زندگی و آثار شهداء و خاطرات رزمندگان و جانبازان استان آذربایجان غربی ارائه نمود.
هوشمند لک تأکید کرد: منطقه آذربایجان غربی از اول انقلاب اسلامی تا به امروز همواره جبهه بوده و در مقابل دشمنان نظام مقاومت کرده و دارای گنجینه هایی ارزشمند ودست نخورده در موضوع ادبیات دفاع مقدس، مستند سازی و مستند نویسی این عرصه است که باید این مهم به همت نویسندگان بومی منطقه انجام پذیرد و البته بهره مندی از تجربه نویسندگان پیشگام کشورمان، نویسندگان دفاع مقدس استانی را بیشتر یاری خواهد کرد و کارگاه آموزشی امروز با این هدف تشکیل گردیده است.
نصرت الله محمودزاده نویسنده کتابهایی همچون «در مسیر کردستان»، «عقیق سرخ» و ... نخستین مهمان کارگاه آموزشی از تهران بود که در موضوع خاطره نویسی دفاع مقدس به بررسی رمز و رازهای این مقوله و ذکر نمونه هایی از تجربیات شخصی خود در این وادی پرداخت و تأکید کرد: فراهم کردن زمینه خاطره نویسی از خود خاطره نویسی مهم تر است که این مسئولیت هم بر عهده مسئولان مربوطه است.
وی افزود: هر چه از دوران جنگ دور می شویم، اتفاقاتی خاص و گاه تلخی رخ می دهد که بر خاطره نویسی صدمه می زند، مثل فراموشی خاطرات، مرگ رزمندگان و محو ابدی خاطراتی که ایشان در حافظه خود دارند و ... هر چند این فاصله برای مورخان و محققان تاریخ جنگ تحمیلی شاید لازم باشد.
محمود زاده خاطر نشان ساخت: ما در دهه شصت که دوران جنگ تحمیلی بود، کتاب کم داشتیم، در دهه هفتاد اوج خاطره نویسی و مستند نویسی در موضوع دفاع مقدس بود، در دهه هشتاد آن حرکت فرهنگی از اوج افتاد؛ با این حال دهه شصت خیلی جالب بود، چون به زمان جنگ نزدیک تر بودیم.
این نویسنده پرکار و پیش کسوت با اشاره به اهمیت خاطرات خودنوشت رزمندگان گفت: در عرصه خاطره نویسی، خاطرات خودنوشت حرف اول را می زند چون از دل راویان بر می آید که نمونه آن کتاب « نور الدین پسر ایران» است.
نصرت الله محمودزاده داشتن سبکی مستقل و برخاسته از ارزشهای ادبی و اجتماعی و ویژگی های ساختار زبانی هر استانی برای نویسندگان استانی را ضروری دانست و اظهار داشت: نویسندگان استانهای مختلف ایران بزرگ باید آثار قلمی خود از ارزشهای فرهنگی، زبانی و اجتماعی محلی خود پربار نمایند و در حوزه مستند نویسی نباید منتظر رد و قبول دیگران به ویژه مرکز نشینان باشند.
این نویسنده پر تجربه حوزه دفاع مقدس به صراحت تأکید کرد: ما نباید هر قرصی که نویسندگان یا مسئولان فرهنگی تهران نشین تجویز کردند، به بدنه آثار مکتوب و مستند نویسندگان استانی در حوزه دفاع مقدس تزریق کنیم، این یک آسیب جدی است که باید مراقب آن باشیم، در عین حال باید از شیوه های مثبت نویسندگان مرکز در غنی سازی آثارمان بهره مند شویم.
محمودزاده ضمن پرداختن به بیان شیوه های مصاحبه با رزمندگان دوران جنگ تحمیلی؛ بهره مندی از شگردهای غیر مستقیم در مصاحبه با رزمندگان، بر سر شوق آوردن راوی خاطرات، ارتباط فیزیکی با محیط حوادث قبل از انجام مصاحبه، جهت دهی به راوی، داشتن اطلاعات کافی در موضوع مصاحبه، سرشار از حس بودن، آزاد بودن از قیود فرمایشی اداری، روان شناسی شخصیت راوی، پرهیز از داشتن نگاه سیاسی، پرهیز از پرداختن به حدیث نفس، پرهیز از صدور بیانیه، اجتناب از خیال پردازی در بیان واقعیت ها و آماده نقد دیگران بودن را برای مصاحبه کننده و نویسنده خاطرات رزمندگان ضروری دانست.
گفتنی است نصرت الله محمودزاده که خود از رزمندگان دوران دفاع مقدس است، در لابه لای بیانات خود به ذکر خاطراتی شیرین از شهدا به ویژه شهید محمد بروجردی، شهید حسین خرازی و شهید حسین علم الهدی پرداخت.
مهمان ویژه دیگر این کارگاه آموزشی، نویسنده سرشناس معاصر ایران «قاسمعلی فراست» بود که بیشتر و پیشتر با کتاب « نخلهای بی سر» در موضوع ادبیات دفاع مقدس شناخته می شود. استاد قاسمعلی فراست در بررسی آسیبهای فرهنگی کشورمان یادآور شد که یکی از اساسی ترین مشکلات فرهنگی ما این است که مدیران فرهنگی و تصمیم گیران امور فرهنگی ما اغلب اهل فرهنگ و هنر و اندیشه نیستند، دیدگاه کلان فرهنگی جامع ندارند، فقط مدیرند!
این نویسنده برجسته کشور با انتقاد از تهران محوری در ادبیات معاصر، گفت: هرکس باید خودش را بنویسد نه اینکه دیگران را تقلید کند و در راه بومی نویسی موفق و مستقل می تواند جهانی شدن آثار بومی را هموار کند.
فراست تأکید کرد: نویسندگان بومی مطمئن باشند که هر نویسنده و شاعر موفق و مبتکر بومی، حتماً روزی به جایگاه اصلی و شایسته خود می رسد، بنا براین نباید از بی توجهی مرکز نشینان و مدیران فرهنگی غیر فرهنگی بترسند و یا منتظر ردّ و قبول این و آن باشند.
این داستان نویس توانای معاصر ایران با تصریح و تأکید بر اینکه یک داستان با هر موضوعی، قبل از هر چیز باید یک داستان با مؤلفه های هنری و تکنیکی آن باشد، بعد به موضوع بپردازد، گفت: یک داستان چه کوتاه، چه بلند، چه رمان اول از هر چیزی باید در چارچوب هنری و شیوه داستان نویسی کامل و پخته گردد، بعد داستان دفاع مقدس، داستان سیاسی، داستان دینی، داستان اجتماعی و ... باشد تا ارزش هنری و ادبی داشته باشد.
وی با برشمردن برخی کتابهای خوب و نمونه در زمینه داستان، کتاب « مدار صفر درجه» احمد محمود را در شخصیت پردازی داستانی بسیار عالی توصیف کرد و کتاب «کوچه نقاشان» را در موضوع خاطره نویسی نمونه و خوب دانست و افزود: کتاب کوچه نقاشان به قدری خوب و جذاب است که من آن را دو بار به دقت خوانده ام.
فراست، باور پذیری در داستان را یک اصل عنوان کرد و اظهار داشت: باورپذیری هم در داستان مستند و هم در داستانهای خیالی یک اصل است، اگر داستان باور پذیر نباشد، ضعیف است.
شایان ذکر است در طول این کارگاه آموزشی نویسندگان شرکت کننده استانی با طرح سؤالات خود در موضوعات مورد بحث، کارگاه را از حالت یکنواختی و متکلم وحده بودن خارج می ساخت و موجب پرباری آن می شد. نصرت الله محمود زاده، قاسمعلی فراست و مصطفی محمدی ضمن پاسخ به پرسش های حاضران، مسائل مهم و ریزی را مطرح می کردند. می توان گفت این کارگاه از کارگاه های فرهنگی بسیار مفید، کاربردی و در عین حال تخصصی در موضوع دفاع مقدس با شاخصه های بومی سازی بود که تاکنون در ارومیه برگزار شده است.
منبع: دو هفته نامه « دنیز» شماره 19 مورخ 3/5/91
فرمانده سپاه شهداء آذربایجان غربی:
سازمانهای فرهنگی ما از عظمت و غنای دفاع مقدس غافل اند
به گزارش خبرنگار دنیز از ارومیه، سردار عابدین خرم فرمانده سپاه شهداء آذربایجان غربی که در دیدار با جمعی از نویسندگان و پژوهشگران حوزه دفاع مقدس استانی و کشوری در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی نویسندگان مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس سپاه شهداء سخن می گفت، با اعلام این مطلب افزود: استان آذربایجان غربی همزمان در سه جبهه درگیر جنگ و مشغول دفاع مقدس بود: در مقابل هجوم ضد انقلاب از مناطق مختلف استان، در جنگ داخلی با عوامل نفوذی ناشناخته در میان اهالی استان در روستاها و بخشها، و در جبهه جنگ تحمیلی در مناطق شمال غرب و جنوب کشور.
خرّم با اشاره به اینکه جنگها مکاتبی اندیشه ای ایجاد کرده اند، گفت: اندیشه پیشرفت جهان در عرصه تکنولوژی حاصل جنگ جهانی اول و دوم جهانی بود و جنگ تحمیلی بر کشور ما، مکتب خودکفایی و زمینه استقلال اقتصادی و دفاعی را در اندیشه ملت ما ایجاد کرد، بنابر این در دل دفاع مقدس ما مکتب اندیشه ای و فرهنگی قابل توجه و بسیار غنی وجود دارد که آن را به صورت گنجینه ای ارزشمند و پربار در آورده است و باید بیش از پیش مورد توجه و شناسایی قرار گیرد که متأسفانه سازمانهای فرهنگی ما از عظمت آن حماسه ها و غنای این گنجینه عظیم غافل مانده اند.
سردار خرّم، پژوهش معرفت محور در بررسی موضوعات تاریخی و فرهنگی دفاع مقدس را مورد دقت نویسندگان و پژوهشگران قرار داد و افزود: ما نباید در گذشته متوقف شویم، باید تحقیق و نگارش در حوزه دفاع مقدس ما را به یک شناخت و کشف افقهای تازه و کاربردی جدید رهنمون گردد و گر نه مانع از شکوفایی در این مسیر خواهد شد.
این مقام مسئول گفت: ما در زمان جنگ تبلیغ خوبی داشتیم، ولی بعد از جنگ تحقیق متناسب و پویا نداشته ایم، باید برای آیندگان برنامه های تحقیقی روشنگری داشته باشیم.
خرم در بخشی از سخنان خود با اهل قلم و تحقیق، ضمن اشاره به کشتار مردمان کُرد زبان عراق در حادثه تلخ حلبچه توسط ارتش بعث این کشور و نیز بمب باران شیمیایی اهالی کُرد شهرستان سردشت ایران توسط صدامیان، گفت: دولت صدام با حمایت حامیان آمریکایی اش مردم کرد زبان کشورش را قتل عام نمود، چون خلق کُرد آگاهانه با رزمندگان ما همکاری داشتند و مخالف تجاوز صدامیان بودند.
وی افزود: صدامیان در عراق 110 هزار کُرد بی گناه را کشتند، سپس آمدند به سر زمین ما و کُردهای هموطن ما را هم کشتند، اینها حقایقی است که باید به واسطه پژوهش های نویسندگان ما به صورت مستند، محکم و روشن برای جهانیان و نسل های آینده بازگو گردد.
سردار خرم در پایان با ارج نهادن به کار پژوهش و نگارش و تلاش نویسندگان حوزه دفاع مقدس، یاد آور شد: ما در ارومیه سه مرکز پژوهش در حوزه دفاع مقدس داریم: مرکز تحقیق و پژوهش درون سازمانی سپاه، مرکز مبتکران و مخترعان بسیج و مرکز حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان غربی، که ما در هر سه زمینه پژوهش و تحقیق، برای تحقق اهداف آن حمایت جدی و کمک های همه جانبه می کنیم و در خدمت اهل قلم و تحقیق هستیم.
منبع: دو هفته نامه « دنیز » شماره 19 مورخ 3/5/91